I Visby kan man mer än att se sig mätt.

Visby erbjuder massor av matalternativ för alla smaker och plånböcker. Här har vi lagt upp några av våra egna favoriter.

bakfickan2 Bakfickans uteservering har blivit en institution i Visby. Visbys bästa fiskrestaurang är inte den billigaste, men om man vill äta svindlande gott, gemytligt och trevligt i solen vid Stora Torget så har man hamnat rätt.

bolagetBolaget har stans bästa läge om man gillar att vara mitt i smeten. Bra barhäng, mycket sol och nära till nattlivet är extra kryddor till den franskinspirerade maten. Här sitter man länge och väl i en trevlig och familjär atmosfär.

creperie-logiCreperie & Logi serverar söta crêpes och matiga galetter på Visbys mysigaste balkong med utsikt över hela stan. Huset kallas för strykjärnet pga dess form och många kallar restaurangen så. Det blir fort fullt så var ute i god tid.

kitchenandtableStjärnkocken Marcus Samuelsson bestämde sig för att ta New York till Gotland och startade restaurangen Kitchen & Table på Clarion Hotel. Här serverar de typisk amerikansk mat med stans godaste hamburgare på menyn.

surfersSurfers är trots sitt namn inte en strandbar med hamburgare utan en fantastisk kinesisk restaurang. Det är en riktig Visby-klassiker som funnits i många år. Maten är i huvudsak från Sechuan och man äter smårätter. Tre per person är ganska lagom.

wallersWallers är en av de bästa köttrestaurangerna i Sverige. Den ligger mitt i Visbys shoppingnav där Hästgatan och Adelsgatan möts. Restaurangen har ett fåtal rätter på menyn som givetvis präglas av kött, lokalt och vilt. Dessutom har de en av Visbys bästa vinlistor med både traditionella viner och spännande nyheter.

ica-supermarketOm ni inte vill gå ut att äta kan ni självklart laga mat hemma. Närmaste större mataffär är ICA Supermarket Atterdags strax utanför Söderport. Det tar knappt 10 minuter att gå dit från Huset.