Golf på Gotland.

På Gotland öppnar greenerna tidigare än på de flesta håll i landet. Och på hösten ger det varma havet ett milt klimat, vilket gör att man ofta kan spela in i november. Kort och gott är golfsäsongen längre på Gotland än i övriga landet. Visby utgör en mycket bra bas för golfare eftersom man kommer till alla banor på nån timme.

Samarbetet Golf Gotland innefattar sex golfbanor, Gotska Gk, Gumbalde GK, Ljugarns GK, När GK, Slite GK och Visby GK. Det är både 9-håls och 18-hålsbanor. Samarbetet omfattar greenfee och bokning. Flera av banorna håller högsta klass där Visby GK brukar rankas allra högst. Eftersom det är ganska korta avstånd på Gotland kan du till och med hinna med två banor samma dag. Golf Gotland samarbetar med Destination Gotland och du kan boka bana här.

VisbyVisby GK ligger naturskönt, rakt nedanför Visby, mot Västergarn, cirka 2,5 mil från Visby. Banan är sea-side med linkskaraktär och har byggts om under 2007 och 2008. Det finns 27 hål att spela. Visby rankas av Golf Digest till näst bästa banan i Sverige och ligger på 25 plats i hela Europa.

SliteSlite Golfklubb är lite lugnare, lite snabbare och lite gemytligare. Det är ett bra alternativ för alla golfare Det är en välskött 18-hålsbana och de har ett bra övningsområde.