Visby – en stad för alla.

st hansVisby har något för alla. Året om.

På våren och försommaren en grönskande oas med blommande fruktträd, syrener och jasminbuskar med den unika gotländska naturen inpå knuten.

Under sommaren en fantastisk plats att koppla av på med bad vid milslånga stränder, uppleva den enastående gotländska naturen samtidigt som utbudet av aktiviteter, nöjen och uteliv är i storstadsklass.

kruttornetTill hösten lugnet som infinner sig när trädens färger slår om till gult, orange och rött, luften blir hög och lätt samtidigt som solen fortfarande värmer under marknadsdagarna på ön. Studenterna intar staden…

Vackra vinterdagar med utflykter på ön eller på Visbys museum och historiska byggnader avslutas med en varm kopp choklad. Avkoppling…
 

Visby har något för alla. Oavsett intresse.

medeltidsveckanDu kan påverka politiken i Sverige. Under Almedalsveckan förvandlas hela Visby till en tummelplats för de som vill påverka.

Du kan bada mitt i stan. På Kallis finns det en egen sandstrand som på kvällen förvandlas till en av Europas hetaste strandklubbar.

Du kan uppleva historiens vingslag. Under Medeltidsveckan går Visby tillbaka i tiden och du får uppleva det som var förr.

Du kan njuta av Gotländska specialiteter. Restaurangutbudet är fantastiskt. Med smaker som passar alla, oavsett smak eller plånbok.

KneippbynDu kan låta naturen ge dig ro. Visbys gränder prunkar av rosor på sommaren och i den Botaniska Trädgården kan du se och känna naturen från hela världen.

Du kan väcka barnasinnet till liv. I Kneippbyn finns Villa Villekulla-huset som är ett minne för livet. Men inte bara det. Där finns även radiobilar, roddbåtar, flumeride och ett äventyrsbad. Ett paradis för barn i alla åldrar.

Eller bara strosa runt och svepas med. Ringmuren, Kruttornet, kyrkoruinerna, hantverksbutikerna, caféerna, konstmuseerna, människorna och nattlivet bildar fonden till din upplevelse av en av Sveriges mest besökta städer.