Västra GotlandVästra Gotland.

Kusten på västra Gotland söder om Visby är kantat av fiskeläger. Det finns flera bra stränder, där Tofta sticker ut som det största och mest kända. Den stora centralorten är Klintehamn som förutom normala bekvämligheter och är platsen för båtarna till Karlsöarna. Precis söder om Visby hittar du även barnens stora favorit, Kneippbyn. På Tofta skjutfält går Gotland Grand National varje år.

 

Gotland Grand NationalGotland Grand National är Sveriges största motorcykeltävling och världens största endurotävling. Den avslutar Svensk Enduroklassiker. GGN körs på den anrika och speciella banan på Tofta Skjutfält i slutet av oktober varje år. Du kan redan nu boka upp helgen 28-29 oktober 2016. Och om du vill köra går det bra att anmäla sig.

KneippbynKneippbyn är paradiset för alla barn, oavsett ålder. Höjdpunkten är förstås Villa Villekulla och den dagliga Pippi-föreställningen. Men här finns också ett fantastiskt vattenland och en drös andra aktiviteter. Det går bussar till Kneippbyn från Visby på sommaren.

leva-kungsladorLeva Kungslador är mycket mer än en restaurang. Det är en oas med trädgård, köksträdgårdsodling, konst, kultur, restaurang, café, stenugnsbageri och en butik med fairtradevaror från hela världen. Det ligger strax söder om Visby, på vägen mot Klintehamn/Kneippbyn.

Lilla BjersLilla Bjers är en grön ekologisk oas strax söder om Visby. Det är en mysig restaurang som serverar mat som i huvudsak växt och bott på gården. Prisad hållbar gastronomi. Förutom restaurangen har Lilla Bjers en gårdsbutik där du förutom grönsaker kan köpa en del av det fantastiska konsthantverk som skapas på gården.

Stora KarlsöStora Karlsö är ett av Gotlands bästa utflyktsmål. Det är en upplevelse utöver det vanliga med spännande flora och givetvis Östersjöns största fågelberg. Om du inte är ornitologiskt intresserad kan det ändå vara skönt att ta båten från Klintehamn och en halvtimme senare stiga av och njuta av lugnet, sanden och kalkstensklipporna.

ToftaTofta är den populäraste och mest kända stranden på Gotland. Det är en lång strand av internationell klass där du hittar restauranger, caféer, barer och uthyrning/aktiviteter av alla slag. På den södra delen av stranden samlas det mest ungdomar och det är full fart på alla plan. Om du vill ha det lite lugnare går du till den norra sidan där det är mest barnfamiljer.